Like most websites we use cookies. If you're happy with that, just carry on as normal - otherwise to find out more click here.
 
 
 
Насловна   ›   Вести   ›   Квиз за птици
Print
Send to friend

Квиз за птици

2017.04.25
Правила на Spring Alive Instant натпреварот, дел 2
Квиз за птици
1.    Пролетта доаѓа Квиз за птици” e натпревар организиран од BirdLife International.
Намена на натпреварот
2.    Натпреварувачите се поканети да ги одговараат прашајната објавени од страна на организаторот на Spring Alive Facebook профилот за време на петдневниот квиз. Прашањата се поврзани со гнездечкото однесување на птиците и како првилно се постапува со пиле кое паднало од гнездото.
      Учество
3.    Квизот е на Англиски и учесниците мора да одговараат на Англиски јазик. 
4.    Од учесниците се очекува да одговараат по едно прашање на ден кое ќе биде објавено на  Spring Alive Facebook профилот. Секој натпреварувач може само по еднаш да одговара едно прашање. Во случај да напише повеќе од еден одговор дневно, само првиот одговор ќе се земе за релевантен.
5.    Прашањата на квизот ќе бидат одбелажани со описот: “Instant Contest – Quiz. Question’s number X” со цифри од 1 до 5.
6.    Одговорите на прашањата треба да бидат доставени како коментари под релевантното квиз прашање на Spring Alive Facebook профилот.
7.    Натпреварот не е достапен за вработените и нивните роднини на BirdLife партнерите.
    Времетраење и завршна дата
8.    По едно прашање дневно ќе биде објавувано на Spring Alive facebook профилот во периодот од 24-ти до 28-ми Април 2017 година во 10:00 часот наутро секој ден. Одговорите мора да бидат испратени до крајот на тековниот ден.
     Судење
9.    Првиот одговор кој ќе биде точен и прифатен од страна на организаторот ќе биде награден.
10.  Резултатите ќе бидат објавени секој следен работен ден од денот на постирајнето на прашањето. Откако победникот ќе биде прогласен и ќе добие порака преку facebook, тој/таа ќе мора да испрати целосно име и презиме и адреса на живеење до: hanna.rachwald@otop.org.pl, со цел наградата да и биде врачена.
     Награди:
11.  Беџови со птиците на Spring Alive ќе се доделуваат секој ден на тој што прв ќе го одговори точно прашањето.
12.  Организаторот го задржува правото да ја замени наградата со друга од иста вредност.
13.  Организаторот го задржува правото да не одбере победник ако ниеден точен одговор не е внесен.
Читај уште :

Spring Alive is supported by

HC Group