Like most websites we use cookies. If you're happy with that, just carry on as normal - otherwise to find out more click here.
 
 
 
Насловна   ›   Вести   ›   Трет дел од Facebook квизот
Print
Send to friend

Трет дел од Facebook квизот

2017.06.03
Правила за Пролетта доаѓа натпреварот, дел 3
Кога наидов на мало пиле
 
1.    Пролетта доаѓа Кога наидов на мало пиле натпреварот е организиран од страна на BirdLife International.
Намена на натпреварот
2.    Се покануваат учесниците да раскажат вистина или измислена случка во која тие наоѓаат мало пиле кое паднало од гнездото. Учесниците во своите состави треба да покажат дека знаат како треба правилно да постапат во таква ситуација. Покрај знаењето како да се постапи со најдено мало пиле судиите ќе го оценуваат и стилот на пишување. Учесниците можат да ја ислустрираат случката со фотографија која тие ќе ја направат.
Учество
3.    Текстовите треба да бидат доставени преку Facebook порака на Spring Alive Facebook профилот со ознака “Instant Contest. When I came across a fledgling”. Најдобрите текстови кои ќе ги избере жирито ќе бидат објавени на Spring Alive Facebook профилот од страна на организаторот.
4.    Учесниците мора своите текстови да ги пишуваат на англиски јазик.
5.    Секој учесник може да прикачи само еден текст. Големината на текстот не смее да надмине 1400 букви.
6.    Прикачувањето значи дека учесникот е единствен автор на прикачениот текст и се согласува дека неговите лични податоците можат да бидат искористени од страна на BirdLife International.
7.    Натпреварот не е дозволен за платени вработени во BirdLife партнерите, истото важи и за нивните фамилии.
Време траење на натпреварот:
8.    Текстовите мора да бидат прикачени помеѓу 7-ми и 11-ти Јуни 2017.
Судии и резултати:
9.  Судиите на натпреварот ќе ги сочинуваат:
a.     Karolina Kalinowska – International Spring Alive Manager
b.    Hanna Rachwald – Education Officer in OTOP
c.     Kristi Garland -  Member of the Spring Alive Steering Group, South Africa
10.  Одлукaтa на судиите е финалнa и ниеден приговор упатен кон процесот на донесување на одлуката или самата одлука нема да биде земен во предвид. Организаторот го задрчува правото да зами или додаде друг судија во тајност ако тое е потребно.
11.  Резултатите ќе бидат објавени на Spring Alive Facebook профилот до 23-ти Јуни 2017 година. Откако победникот ќе биде објавен и ќе добие приватна порака преку Facebook, тој/таа ќе треба да достави целосно име и презиме и адреса на живеење до: hanna.rachwald@otop.org.pl со цел наградата да биде врачена.
Награди:
12.  Организаторите ги загаранираат следните награди:
1-во место: Spring Alive маица
2-ро место: USB-drive со логото на Spring Alive
3-то место: беџ со видовите од Spring Alive
13.  Организаторот го задржува правото да ја замени наградата со друга од иста вредност.
Авторски права:
14.  Со учесвто на овој натпревар се согласувате дека BirdLife International и неговите нацоинални партнери имаат право да ги објавуваат, во секаков формат вашите дела.
Читај уште :

Spring Alive is supported by

HC Group